Rita Rudaini Kemukakan Bantahan Perintah Kembali Taat

Tuesday, June 19, 2012 by
RITA RUDAINI di Mahkamah Rendah Syariah Petaling Jaya semalam.


PETALING JAYA - Pelakon sensasi, Rita Rudaini memfailkan bantahan awal di Mahkamah Rendah Syariah di sini semalam bagi menolak permohonan perintah kembali taat yang dikemukakan suaminya yang juga pemain bola sepak kebangsaan, Mohamad Aidil Zafuan Abd Razak.

“Saya berasa tak susah pun dengan semua ini (prosiding mahkamah) dan mengikut saja kerana Allah sentiasa bersama saya dan keluarga,” kata aktres popular, Rita Rudaini Mohamad@Mokhtar ketika ditemui di luar Mahkamah Rendah Syariah di sini, semalam.

Rita yang baru pulang daripada mengerjakan umrah pada 3 Jun lalu berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai Aidil Zafuan Abd Razak, 25, yang tidak hadir pada prosiding bagi sebutan permohonan kembali taat terhadapnya yang dikemukakan suaminya itu, bulan lalu.

“Saya sanggup melalui tempoh masa yang lama turun naik mahkamah demi anak-anak. Tak rasa susah pun, semua ini kerana Allah sentiasa memberi semangat buat saya dan keluarga,” katanya.


Peguam syarie, Datuk Mohd. Zaidi Mohd. Zain yang mewakili Rita atau nama sebenarnya Rita Rudaini Mohamad @ Mokhtar, 36, memaklumkan kepada mahkamah bahawa dia mendapat arahan daripada anak guamnya untuk mendapatkan tarikh sebutan bagi memasukkan bantahan awal berkenaan.

Hakim Syarie Wan Mahyuddin Wan Muhammad kemudian menetapkan sebutan kes pada 9 Julai depan untuk memberi peluang kepada Rita Rudaini (defendan) memasukkan bantahan awalnya berhubung permohonan perintah kembali taat difailkan Mohamad Aidil Zafuan (plaintif) pada 15 Mei lalu.

Terdahulu Rita Rudaini hadir ke mahkamah pada pukul 9 pagi, manakala Aidil Zafuan dan peguam syarienya, Ahmad Nazib Johari tidak hadir, namun mewakilkan seorang peguam dari Tetuan Ahmad Nazib & Associates.