Hanez Suraya Masih Hangat Bercinta Dengan Romie

Friday, August 15, 2014 bySEBELUM ini, pelakon kontroversi Hanez Suraya pernah mengeluarkan kenyataan yang dia sudah ‘mengorbankan‘ hubungannya dengan kekasih iaitu Romie Razi Adilha ekoran kecaman bertalu-talu yang diterimanya sebelum ini.

Justeru, ramai yang tertanya-tanya adakah benar mereka sudah tidak menjalin sebarang hubungan cinta ataupun sekadar mahu menjernihkan suasana?

Menerusi Berita Harian, Hanez akhirnya membuka mulut mengenai statusnya kini.

Menurutnya, dia kini dalam keadaan berbelah bahagi lantaran ‘keengganan’ Romie untuk melepaskannya.

Berikut merupakan penjelasannya:

“Saya dalam keadaan berbelah bahagi sekarang. Mungkin ada ramai yang mendoakan hubungan kami berakhir. Itu satu fakta yang ramai mahu ia jadi sebegitu. Percaya atau tidak, andai kami putus atau sebaliknya, kebarangkalian untuk saya dikecam akan terjadi. Saya reda dengan apa saja kemungkinan.

“Hingga saat ini, saya lebih selesa membiarkan kes mereka yang masih berjalan selesai. Jujur saya berharap kes mereka di mahkamah diselesaikan secara baik. Saya amat bersyukur dan gembira kalau mereka dapat berbaik semula dan bersatu kembali demi anak.“Saya sendiri kasihankan anak mereka. Malah di saat kes mereka terus berjalan, saya berkecil hati sebenarnya kerana terus-terusan dianggap sebagai punca kepada apa yang terjadi membabitkan mereka. Saya terus dipersalahkan. Benar, saya tak nafikan saya hadir dalam hidupnya pada waktu yang salah.

“Tapi saya tak mampu melawan kehendak takdir. Saya pernah terdetik untuk memutuskan hubungan ini tetapi dia terus mencuba untuk memiliki saya. Malah saya cuba membawa diri untuk menjauhkan diri daripadanya tetapi semakin jauh saya cuba lari, semakin kuat pula usahanya untuk memenangi hati saya,” katanya.

“Dengan apa yang cuba dia lakukan, perasaan sayang itu kian bertambah. Saya masih sayangkannya. Anaknya pun memang rapat dengan saya.”

Hmm…kalau begitulah ceritanya, mungkin kita boleh membuat kesimpulan bahawa mereka sebenarnya masih ‘bercinta’, cuma tidak digembar-gemburkan seperti sebelum ini.

Apapun, kesudahan kisah ini mungkin dapat diketahui selepas selesainya kes mahkamah melibatkan Romie dan isterinya…