AJL 27: Uji Rashid Sepatutnya Ganti Yuna, Bukannya Aizat !!

Sunday, January 06, 2013 by




Pasti semua maklum akan penarikan diri Yuna di AJL 27 ahad ini.

Dan semalam semua juga sudah maklum, Aizat adalah pengantinya.

Ini sekaligus menafikan hak Uji Rashid sebagai penyanyi asal yang direstui sendiri oleh Yuna dan ahli keluarganya sebelum disingkirkan saat akhir.

Apa Sudah Jadi, Benarkah?

Di bawah kami siarkan luahan hati pengurus Kak Uji merangkap jurumekapnya yang dikirimkan oleh seseorang kepada kami.

Che Wan
Ni che nak cita sikit ni.. Ramai yg dah tau.. Dan ramai gak yg x tau bahawa uji rashid akan menggantikan yuna pada juara lagu hahad ni.. Kerana record company dia di US tidak benarkan dia utk apply cuti lagi.. Yuna sekeluarga telah berjumpa dgn uji sendiri beberapa minggu lepas utk menyatakan hasrat dorg tu memandangkan list pengganti yg dorg buat keluar paling sesuai ialah uji rashid.. Atas dasar jenis irama dan suara yg paling tepat.. Kak uji menolak beberapa kali kerana x berani utk pikul tanggungjawab yg terlalu besar ni.. Tapi pihak yuna bertegas tetap mahukan dia.. So memandangkan pihak yuna begitu beria2 & mengharapkan kak uji, kak uji pun setuju dgn syarat jgn dihebahkan kepada sesapa.. Che pun terbabit utk merahsiakan perkara ni..

So kita org pun pegi ler rehearsal dgn band yuna.. Pegi jumpa Hatta Dolmat buat baju.. Pegi tv3 shooting montage utk sebelum iklan.. Kelmarin pegi bukit jalil utk rehearsal dgn orkestra dgn ramli ms.. Ke san ke mari lah kita org.. Minggu lepas kak uji di masukkan ke wad ampang kerana kekurangan oksigen dlm paru2.. Antara sbbnya terlalu stress.. Stress sbb ajl lah kot.. Ini pun che terpaksa rahsiakan atas permintaan kak uji.. So lepas rehearsal dgn ramli rm kelmarin, uji rashid dipanggil utk meeting.. Kat bukit jalil.. Che pun ikut ler masuk bilik meeting tu.. Che dpt rasakan sesuatu yg berat akan berlaku.. Dgn intro yg sikit oleh Kelly penerbit ajl tahun ni, tiba2 che dengar.. We decided to drop u off… Ha??!!! Muka kak uji masa tu tergamam.. Che pun sama..

Uji rashid tanya kenapa.. Dorg pun bg lah alasan.. Kita org pun keluar dgn hati yg terkejut & marah.. Che ingatkan nak suruh uji rashid buat betul2 ke.. Nak nasihatkan apa2 ke.. Mintak kebenaran utk carik pengganti ke.. Ni tidak.. Terus gugurkan mcm tu jer.. Habis tu penat lelah sampai masuk wad segala tu sapa nak tanggung??!!! Come on ler.. X der cara lebih berperikemanusian ke??!! Hanya pentingkan show awak sampai x pk perasaan org??!! Uji rashid tu dah berusia.. Che x paham kenapa org x boleh terima dia sebagai wanita yg dah berusia?? Byk kali che tgk org anggap dia ni mcm muda dan moden.. Ya.. Dia mmg masih sihat.. Dia mmg moden dari dari segi fesen dan penerimaan dia dlm sesetengah topik.. Tapi hakikatnya dia mmg dah berusia..

So kena handle dia mcm org yg dah berusia.. Bukan boleh ckp mcm ckp dgn org2 muda.. Hati dia gerenti tersentuh.. Yg itu org x prihatin..
Yg mengerankan lepas kita org keluar dari meeting tu terus ramai org bgtau yg aizat bakal menggantikan uji rashid.. Statement diblog2.. Ditulis beberapa jam sebelum kita org masuk meeting tu..

So ni bermakna kak uji adalah org terakhir diberitahu yg dia akan disingkirkan dan akan digantikan oleh aizat dlm ajl tu nanti.. Apo??!! Dia org pertama diberitahu yg yuna x boleh menyanyi tapi dia org terakhir diberitahu dia akan disingkirkan.. Eeemmmmmmm….. X tau nak ckp apa.. Itu lah industri hiburan negara ni.. Favouratism.. Kroni.. Politik.. Pilih bulu.. Nak buat camno.. Org2 mcm ni yg pegang stesen tv.. So ikut suka dorg jer lah.. Yg jadik mangsa org2 yg x pandai berpolitik.. X der kroni.. X masuk geng.. Tapi tv3 mmg mcm tu.. Kejar rating.. Feeling.. Manakala sejak dlm media prima dah jadik mcm kampeni along.. Collect duit sesaja.. Keluar x der.. Staff terabai.. Eeeemmmmmmm… Ikut ler..

Yg penting sapa nak tanggung persediaan che dah beli barang2 mekap baru khas utk ajl tu??!! X per lah.. Terpaksa lah che mekap pengantin dgn glitter2 segala bagai.. Nak buat camno.. Glamor ler pengantin2 che.. X pun che jer lah mekap meletops.. Lepas tu buat show.. Lagu? X reti2.. Terukir di burit ler.. Gitew.. 


(Buahmulut.com)